Het is bijna zover, zout nieuwe stijl is af. Eerder schreef ik al dat ik dingen ging doen voor zout, die ‘dingen doen’ is de functie van eindredacteur geworden.  Een leuke klus en nu ook erg spannend; hoe ziet het eruit in print? Wordt het goed ontvangen bij de lezers? Gaan mensen reageren via de (in aanbouw zijnde) website? Worden ze voldoende geprikkeld en gemotiveerd om zout te zijn?

Naast de coverafbeelding, alvast een paar quotes:

Vergrijzende gemeente: Sluiten of doorstarten?
“We komen mensen te kort in de kerk”, vertelt ouderling Gouke Zwarteveen (71). “We missen een middenkader. De maximumleeftijd voor ouderlingen is al verhoogd naar zeventig plus, anders kunnen we het ouderlingentekort niet oplossen.”

Ouderen kunnen contact onderhouden met hun kinderen en kleinkinderen, die steeds vaker niet meer in de kerk komen of niet meer geloven. Daarnaast bezoeken ouderen hun leeftijdgenoten die in tehuizen wonen te midden van niet-gelovigen. Vriendelijkheid en gastvrijheid, waar de eerste christenen om bekend stonden, bieden kansen voor evangelisatie.

Stroom Amsterdam
“Het is alsof de dochter de deur al uit was voordat de moeder haar daartoe geschikt achtte. En dan gaat ze ook nog eens ‘op kamers’ in een bioscoop.” Roelof Telgenhof heeft een gesprek met Martijn Horsman, interim gemeentestichter van Stroom. Het gesprek gaat over de relatie tussen de moeder-en dochterkerk, over puberen, loslaten en volwassen worden. 

Stefan Paas
“Ik hoop dat er de komende jaren 5 tot 10 missionaire voorbeeldgemeenten ontstaan, zowel bestaande als nieuwe gemeenten, waar mooie dingen gebeuren. Al was het maar om te laten zien dat het mogelijk is om in het Nederland van vandaag vitaal en aantrekkelijk gemeente te zijn. Velen onderschrijven het ideaal wel, maar eigenlijk geloven ze het niet. Toch is het mogelijk. En van dat soort plekken gaat kracht uit.”

Nieuwsgierig naar de rest? Zorg dat je ook een exemplaar krijgt of lees de artikelen tzt op de website.

Tot slot, hebben jullie nog tips en ideeen voor het blad, voor schrijvers, voor artikelen en voor de website, laat het ons weten. Wij staan voor veel dingen open. :-)