Kevin KellyEen mobieltje is interessant speelgoed en soms verdoe ik ook teveel tijd op tweakers.net voor de nieuwste ontwikkelingen. Je kunt best stellen dat ik mn mobiel hoog heb zitten, maar ik heb werkelijk nog nooit God gezien in een mobieltje. Dit idee komt van Kevin Kelly (oa 57 jaar, bebaard, internetgoeroe, oprichter van Wired) spreker op TEDxAmsterdam en onlangs geïnterviewd voor een coverartikel van NRCnext. Het artikel sloot af met de volgende woorden;

Dan zien we op een dag meer van God in een mobieltje dan in een boom.

Kevin ziet techniek als onderdeel van de natuur, als het zevende rijk in de biologie, naast die van de bacteriën, planten en dieren. Hierdoor kunnen we ook makkelijker voorspellen hoe de techniek zich gaat ontwikkelen, want het gedraagt zich dan ook natuurlijk. En via deze route, zegt hij, wijst de technologie naar God. Hoe complexer de techniek, hoe meer het weerspiegelt van Hem.

Boeiende gedachte. Ik denk dat we de boom onderschatten.