Marketingfacts kent al een een tijdje de jaarlijks terugkerende post: Welke boeken  neem jij mee op vakantie? Het is een succesvolle serie geworden. Waard om te volgen voor alle nieuwe boeken op het vlak van netwerksamenleving, veranderende organisatiestructuren en trends. Ik ben via een van die lijstjes het boek van Shirky ‘Here comes everybody‘ tegengekomen en ben daar nog steeds enthousiast over.

Dit jaar maken we een kanotocht, dus ik kan iets meer meenemen dan normaliter in mn backpack past. Ik stop waarschijnlijk de volgende boeken – in willekeurige volgorde -  in mn waterdichte ton;

Connected! van Nicholas Christakis en James Fowler -Oa de volgende beschrijving wordt meegegeven; ‘Connected!’ maakt korte metten met de notie van individualiteit en geeft een nieuw, revolutionair paradigma: dat wij, net als een school vissen die tegelijkertijd van richting verandert, onbewust geleid worden door de mensen om ons heen. Dit boek zal onze kijk op vrienden – en onszelf – voorgoed veranderen. Klinkt mijns inziens zeer interessant.

Authentiek van Boele P. Ytsma – Uiteraard gaat dit boek van Boele mee, ik ben er al in begonnen en het leest lekker weg. De ondertitel is ‘de zoeker en het verlangen’. Na de vakantie volgt er hier een recensie van het boek.

Het Goede Leven van Reinier Sonneveld – Over gloeiende wangen, lekker eten, baken in de zon, mooie auto’s, klussen aan je huis, schoffelen in de tuin… en God. Het boek ligt er inmiddels al weer een poosje, hoogste tijd om er in te beginnen. (btw, Reinier spreekt zondag 11 juni om 11 uur in Stroom)

Grenzeloze generatie van Frits Spangenberg en Martijn Lampert – ‘en de eeuwige jeugd van hun opvoeders’ wordt er nog even fijntjes aan toegevoegd. Over de jongeren en ouderen van deze tijd, opgevoed in vrijheid en voorspoed. Net als ik, dus ik ben benieuwd.

En wat gaat er niet mee en staat nog op mn lijstje? Veel. Shane Claiborne, Stanley Hauerwas, Seth Godin, Menno Lanting, Clay Shirky et cetera.

Voeg je eigen lijstje of tips toe via een reactie. Lijkt me leuk.

 

[Afbeelding van Alexis Mire]