Zo af en toe kom je erg mooie initiatieven tegen op het web, zoals bijvoorbeeld de kersttest van Protestants Amsterdam. Aan de hand van een kort vragenlijstje kun je een persoonlijk kerstprofiel samenstellen waarna vervolgens enkele passende tips voor kerstvieringen worden gegeven. Erg slim, want iedereen wil natuurlijk van te voren weten wat er op het menu staat. En ze hebben zelfs een commercial op AT5. Goed bezig dus.

Niet veel later kwam ik nog een mooi initiatief tegen in Amsterdam met betrekking tot kerst. Kerstamsterdam.nl, een overzicht van inmiddels meer dan 100 vieringen verspreid door de stad. Super. Beetje jammer van de vormgeving en de embedded spreadsheet van google, waarin je ook van links naar rechts moet scrollen. Maar het mooie van deze website is dat het heel veel verschillende kerken betreft. Van katholiek tot gereformeerd tot pinkster. Dit in tegenstelling tot de kersttest, die zich helaas beperkt tot de eigen protestantse club.

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als de sites zouden samenwerken. De een brengt het complete plaatje en de ander zorgt voor een goede test en promotie. Beide sites bestonden in elk geval vorig jaar ook al en toch zijn ze dit jaar (nog) niet samen op getrokken. En als derde zouden ze iets dergelijks als onderstaand moeten doen. Een visueel overzicht van alle vieringen in Amsterdam. Ik heb even lopen pielen en heb slechts van kerstavond alleen al een mooie kaart kunnen maken. De dekking is best aardig, alleen Zuidoost komt er een beetje bekaaid af. Maar ja, beide initiatieven komen min of meer uit de wat gevestigde hoek. En daar zijn de kerken in Zuidoost niet echt mee verbonden.

Dus het eerste goede voornemen van 2011 staat genoteerd; een samenwerking regelen tussen kersttest.nl en kerstamsterdam.nl met als piek in de boom de vieringen weergegeven in googlemaps. :-)

Loading...
 

[update 23/12]

De kaart staat inmiddels ge-embed op kerstamsterdam.nl en is ook te benaderen via een eigen url, kerstopdekaart.nl