Tja, moet ik nou wel of niet een blogje wijden aan het vasten mijnerzijds? Peter Bergwerff zal wel vinden dat het valt onder #vastenexhibitionisme en misschien heeft hij gelijk. Toch wil ik er wel iets over zeggen, omdat ik namelijk het experiment van National Day of Unplugging van afgelopen weekend wil verlengen. Nee, ik ga niet 40 dagen offline, want dan moet ik ook 40 dagen vakantie gaan opnemen, maar ik ga mijn tijd online wel drastisch inperken. De komende dagen is het vanaf 18u schluss. Geen internet en (daardoor voor ons) ook geen tv.

Ik doe dus gedeeltelijk mee met ‘het nieuwe vasten: geen sociale media’, zoals het ND berichtte vandaag. Alleen beperk ik mij tot de avonden. Dat komt trouwens op hetzelfde neer als vasten op alcohol, aangezien ik voor 18u meestal geen alcohol nuttig.

En waarom? Ik hoop daarmee wat meer rust te vinden in de avonden om bijvoorbeeld de stapel ongelezen boeken te verkleinen, vaker volledige aandacht te geven aan vrouw en kind, de rust te hebben/nemen om te meer te bidden en dat laatste vooral in combinatie met nadenken over de toekomst. Concreet; willen we wel of niet verhuizen naar Amsterdam Oost en waarom. (Nog even los van de vraag of we door de ballotage komen, ons huis kunnen verkopen, etc)

Ik zal niet vragen of en waarop/in jullie vasten, maar denk er nog eens goed over na. Het begint vandaag.

 

[Afbeelding via mag3737]