Zoals jullie wellicht weten volg ik al een tijdje de perikelen rondom de Bijlmerflat Kleiburg. Eerder koppelde ik aan de hand van een gedicht van Rob Haster de flat aan onze woongroepdroom. Sindsdien was het een tijdje stil. Via twitter had ik af en toe contact met een van de architecten van het plan en met stadsdeelbestuurder Emile Jaensch. Ze hielden zich op de vlakte of konden simpelweg weinig nieuws melden. Er gingen geruchten rond dat Rochdale ineens meer wilde dan die ene euro, maar Rochdale zelf reageerde in een tweet:

@Rochdale_NL: @akkertje @paroolamsterdam nee! Doel/inzet is dat Kleiburg overeind blijft.

Vandaag kwam er dan eindelijk weer nieuws naar buiten. Parool kopte: Rochdale geeft Kleiburg nog een kans.

De redding van Kleiburg lijkt een stap dichterbij gekomen. Woningcorporatie Rochdale en consortium De Flat sluiten binnenkort een koopovereenkomst voor de overdracht van de klassieke Bijlmerflat per 1 juni 2013.

Al is er nog een ontbindende voorwaarde opgenomen:

voor de zomer van 2013 zeventig procent van de 350 casco kluswoningen moet zijn verkocht. Lukt dat niet, dan gaat de overdracht niet door en zal Kleiburg alsnog tegen de vlakte gaan

In september willen ze beginnen met de verkoopcampagne. Zaak voor ons om nu serieus naar onze droom te gaan kijken en nadenken over de verkoop van ons huis. Geen ideale tijd, maar dromen moet je nou eenmaal najagen.

De mevrouw waar ik laatst was voor burennetwerk werd helemaal gelukkig: “dan worden we misschien wel buren, want nu woon je zo ver weg, totaaal andere wijk…” (steenworp afstand is overdreven, maar dat ik nu ook al redelijk dichtbij woon kwam er bij haar niet in.)

Binnenkort maar eens een schetsje maken.