Nee, ik ga geen diepgaand epistel schrijven over christelijke politiek. Daar is al zeer veel over geschreven en ik heb er ook simpelweg te weinig verstand van. Ik wil slechts een observatie delen over het kieskompas. Even daar gelaten dat je met 30 stellingen niet erg diepgaande conclusies kunt trekken, is het me opgevallen dat alledrie de uitgesproken christelijke partijen in het kwadrant rechts/conservatief zitten. Dat verbaast me. En ik vroeg me af of christenen ook in dat kwadrant uitkomen als ze op de 30 stellingen hebben gereageerd.

Vandaar dat ik vandaag een vrij simpele poll heb getweet met de vraag om aan te geven in welk kwadrant jouw uitslag van het kieskompas viel. Ik heb zelf de indruk –  maar oke, ik woon in het linkse Amsterdam – dat er toch best veel christenen op een ander kwadrant uitkomen dan die ene rechtsonder.

 

 

De afkortingen staan uiteraard voor de vier kwadranten, lp=links/progressief, rp=rechts/progressief, lc=links/conservatief en rc=rechts/conservatief. Op dit moment is er nog onvoldoende gereageerd om iets te kunnen zeggen over de verdeling. Dat komt later. Bij voldoende reacties. Dus reageer snel :-) Gewoon een reply op de tweet met 1 van de 4 hashtags met afkorting.

Ja, er valt nog van alles over te zeggen, maar dat bewaar ik liever tot na de uitslag. Maar plaats gerust je stemverklaring – beter gezegd je kieskompasverklaring – hieronder in een reactie.